Hoe zorg je voor eenheid in je beelden

Eenheid in je beelden zorgt ervoor dat de bezoeker van jouw Instagram of website blijft scrollen en kijken. Je verleid als het ware de kijker. Die wil meer zien en blijft langer op je website of social media hangen.

Een harmonieus geheel zorgt voor rust voor het oog en geeft plezier om er naar te kijken. Als je nu denkt, he maar mijn feed is niet perfect, schiet dan niet in de stress. Hou voor ogen wat voor jou belangrijk is. Mijn Insta tijdlijn is verre van perfect.

Ook al fotografeer je een landschap, een portret en misschien ook details (macro), zelfs dan kun je er een eenheid van maken. Ook al heb je verschillende foto’s, door het gebruik van kleur kunnen foto’s toch een mooi geheel vormen.

Geef de kleuren eens wat meer aandacht. Denk na over je kleurenpallet. En kijk naar de belichting van de foto. Is deze donker of juist licht?

Wat ook helpt is om met een thema te werken. Zorg dat alle elementen in het verhaal het thema (bijv huidverzorging of huidverbetering) ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld een behandeling fotograferen, het product en een close-up maken. Zo heb je een drieluik over 1 thema.

Ga je met kleuren werken, houd het dan simpel. Teveel kleuren leidt af. In de nabewerking, kun je met een preset ook zorgen voor een consistente look & feel.

Licht kan je beeld maken of breken. Houd ook het tijdstip van de dag in de gaten dat je bepaalde onderwerpen gaat fotograferen. Zorg er voor dat je weet wat welk tijdstip van de dag met je foto doet. Ik hou van zacht licht. Dat betekent dat ik vroeg in de ochtend, maar liever niet op een zonnige dag midden op de dag fotografeer. De zon staat dan hoog aan de hemel en je hebt dan hardere schaduwen.

Kijk vooral naar je werk en kijk wat je anders wilt. Ga experimenteren. Ander standpunt? Klopt de belichting? Maak notities en bedenk hoe je wel het gewenste resultaat kunt bereiken.

Tot slot:

❤︎ regels zijn er om te breken, geef een eigen touch aan je content

❤︎ experimenteer met de licht

❤︎ werk met thema's

❤︎ bestudeer je eigen werk en kijk wat je graag anders ziet

❤︎ less is more

❤︎ kijk niet naar wat een ander doet

❤︎ objecten die niets toevoegen aan het verhaal, laat die uit beeld

❤︎ maak verschillende composities en werk met een kleurenpallet

Skincare-2.png

Bij deze foto’s komt groen als kleur duidelijk naar voren. Groen staat voor natuur, leven, energie, vernieuwing, groei en veilig. Het geeft een ontspannende indruk om naar te kijken.

Wil je graag meer lezen over de basis van fotografie? Kijk dan eens naar deze pagina.

Vorige
Vorige

Geen standaardbehandeling bij Daily Balance

Volgende
Volgende

In gesprek met Carla Rijbroek | Beleef Schoonheid