Interview met Joyce Aarsman | Nouvelle

Joyce Aarsman

Bedrijf: Nouvelle

Fotografie: Miranda Koevoets | Lightcatch

 

 

 

 

 

 

Maak kennis met Joyce Aarsman, een ondernemende dame die regelmatig met haar hoofd in de wolken zit en een voorkeur heeft voor de kleur roze.  

Mijn passie heeft altijd in de beautybranche gelegen, al vanaf mijn eerste spreekbeurt op de lagere school.

Dit alles heeft tot gevolg gehad, dat ik nu 26 jaar mijn eigen schoonheidsinstituut Nouvelle draai.

2 jaar geleden heb ik mijn eigen organische cosmeticamerk NouvelleX in de markt gezet.

 

Joyce, Ik val maar gelijk met de deur in huis. Wat vind je zo leuk aan jouw vak?

 

Heb je even, dan val ik mee.....Ik begin maar meteen met het allerleukste van ons vak; 

Mensen een geluksgevoel mee naar huis kunnen geven, daar worden we bij Nouvelle vrolijk van.

We hebben veel te maken met mensen die last hebben van huidproblemen, overbeharing en daar verbetering in willen.

Daar adviseren wij graag in. Nouvelle is een allround instituut en ook het aanbieden van verwendagen is telkens weer een feest. 

 

Welke problemen hebben jouw klanten?

 

Huidverjonging is wat iedereen wel wil en daar hebben wij apparatuur en diverse mogelijkheden voor.

IPL definitief ontharing is een behandeling die wij veel uitvoeren en daar bereiken we een resultaat van ongeveer 90% afname van de haren.

Jongeren zien we ook vaak komen met acné en onzuiverheden. Daar hebben we speciaal jongeren behandelingen voor, die daar uitermate geschikt voor zijn.

Zo vinden wij het mooi te zien dat we zowel mannen als vrouwen in ons klanten bestand hebben. Mannen hebben ook wensen betreft hun uiterlijk.  

 

Je hebt ook een eigen huidverzorgingslijn ontwikkeld. Hoe kwam je op dit idee? 

Dat is een hele zoek & innovatie tour geweest, maar ik zal het kort houden;)

De afgelopen 4 jaar heb ik bedrijven uit allerlei branches bezocht..van amusementsparken tot accountantskantoren en van multinationals tot familie bedrijven.

Daar heb ik vooral geleerd om anders naar mijn organisatie te kijken en zaken anders aan te pakken.

In het huidig aanbod van cosmetica producten miste ik al die jaren een aantal belangrijke werkzame stoffen. Mijn missie was dan ook een beter en duurzamer huidverbeterend product te creëren.

Van al die bezoeken was één bijzonder persoon die gewoon zei; ontwikkel zelf jouw ideale merk met de wensen van jouw klanten.....jaha ga daar maar eens aan beginnen, was mijn antwoord....En dat is nou jouw uitdaging ! Riep hij mij na..... Deze trigger was niet voor doven vrouws oren. Ik ben in contact gekomen met een biochemicus. Alles op alles gezet om samen met het 10 wensenlijstje van mijn klanten en onze kennis tot NouvelleX te ontwikkelen. Een fabriek gezocht en deze gevonden in Duitsland. Zo hebben we 2 jaar geleden NouvelleX kunnen lanceren.

De producten bevatten volledig natuurlijke bestanddelen en werkende anti-aging ingrediënten. Mijn uitdaging was, wat er nog niet is......ga ik zelf ontwikkelen.

Hoe ben je expert geworden in jouw vakgebied?

Door veel kennis te vergaren tijdens mijn genoten opleidingen, het regelmatig bezoeken van beurzen en sparren met collega’s. Ondertussen ben ik overigens alweer 29 jaar werkzaam in het beauty-vak, dus aan ervaring geen gebrek. 

Deel jij je expertise ook met bijvoorbeeld stagaires? En zo ja, wat vind je zo leuk aan het delen van jouw kennis?

Bijna ieder jaar leiden wij stagaires op, want wij zijn een officieel leerbedrijf. Stagaires zorgen voor een frisse en onbevangen wind. Ik deel met hun mijn kennis omdat ik het erg belangrijk vind, dat de nieuwe generatie ons vak professioneel doorzet. Als ik ze in onze branche zie floreren, dan is mijn missie geslaagd.

 Wat kan ik zelf doen om mijn huid een extra boost te geven? Wat zijn de basisregels?

De belangrijkste basisregel is; je huid goed reinigen en nog beter beschermen. Maar voor het beste advies moet ik toch je huid van dichtbij bekijken. Kom maar eens langs voor een intake gesprek en ervaar een heerlijke boost voor jouw huid door een van onze vele gezichtsbehandelingen te ondergaan.

 Naast dat je een ondernemende vrouw bent, zet jij je ook in voor jouw idealen. Wat zijn jouw idealen?

Naast Nouvelle ben ik bestuurslid van een netwerkvereniging Vrouwen In Business, deze bestaat inmiddels uit 75 partners en geeft mij energie.

Voor de hulporganisatie Free A Girl ben ik ambassadeur en zet mij daar hartelijk voor in. Deze organisatie bevrijdt letterlijk opgesloten jonge meisjes/kinderen uit de prostitutie en de afgelopen jaren zijn er meer dan 4100 kinderen bevrijd en opgevangen om weer naar school te kunnen gaan.

Dus idealen genoeg!

Je bent ook regelmatig in het luchtruim te vinden. Wat vind je zo leuk aan vliegen? Is dat te vergelijken met meditatie? Geeft het rust en ontspanning of is het meer een soort van spanning?

Zelf vliegen is mijn uitlaatklep!! Vliegen heeft alles, het is spannend, je kan genieten van het overzicht en uitzicht, je gaat volledig uit je comfort zone en uiteindelijk kom je weer met beide benen op de grond. O ja... en je reist heel snel van A naar B, dat is ook handig. 

 Als ik jou zie, zie je er altijd mooi verzorgd uit. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? 

Dat vind ik lasting aan te geven, ik koop namelijk wat ik op dat moment mooi vind en dat past niet altijd in een bepaalde stijl. Ik probeer meer te kijken wat bij mij staat.

Voor welk tv programma zou jij jezelf opgeven?

Haha, Ter land Ter zee En in de lucht, maar dan real-life, in een leuk reisjasje.

Welke ondernemende vrouw zou jij in de spotlight willen zetten en waarom?

Hoef ik niet lang over na te denken, de spotlight is voor Nazima Ramdin.

Ik heb haar ontmoet bij Free A Girl en ik vind haar echt een voorbeeld.

Zij weet heel goed mensen met elkaar te verbinden.

Met haar eigen bedrijf weet ze in de perfectie evenementen te organiseren en of dat nog niet alles is, zet ze zich ook nog in voor de politiek.

Mooi mens met veel talent!

 

Dank je wel Joyce, ik wens je veel succes met al je plannen voor de toekomst. Wil jij Joyce graag volgen?

Dat kan hier:

FacebookInstagram en LinkedIn

website Nouvelle

Vorige
Vorige

Interview Kitty Scherff | Trends & Lifestyle

Volgende
Volgende

Interview Evelyne van de Ven | Beauty salon Evelyne | Rotterdam