Interview Kitty Scherff | Trends & Lifestyle

Haar salon Trends & Lifestyle behoort tot de top 6 !QMS anti aging instituten van de Benelux.

Kitty weet wat ze wel en wat ze niet kan, is vrolijk en gedreven door haar passie! Ook andere ondernemers komen regelmatig bij haar, ze helpt en inpireert. Ontwikkelt zichzelf vakinhoudelijk, bedrijfsmatig en op persoonlijk vlak. Daarnaast heeft ze een team van professionals om haar heen opgeleid.  Zij weet haar team te inspireren en de ruimte te geven om het beste uit zichzelf te halen, waardoor haar cliënten altijd optimaal kunnen genieten van het beste resultaat.

Kitty is eerlijk, helder en duidelijk in wat ze voor de klant kan betekenen, wat ze van hen verwacht en wat ze van haar mogen verwachten! Zo bouwt Kitty een trouw en tevreden klantenbestand.

Ze deelt haar kennis, bij ieder consult zet ze opnieuw de juiste producten en behandelingen in om het optimale resultaat te behalen en te behouden. Deze positieve resultaten gaan van mond tot mond, waardoor klanten vanuit heel NL Trends&Lifestyle weten te vinden.

Als Winnaar van ‘the best Spa Award’ in 2015, 2016 en 2017, behoort Trends&Lifestyle tot het topsegment in de branche met tevreden klanten uit het hele land!

 

Kitty kun je jezelf in een paar woorden voorstellen?

Owner & Founder Trends&Lifestyle Beautycare. Mama van Tijn💞, Huidspecialist, Detoxcoach & Hormoontherapeut.

Wat is jouw missie?

Mijn missie is om samen met mijn team van beauty professionals jou te begeleiden, in mijn Instituut voor natuurlijke schoonheid, gezond leven & verantwoorde voeding, de mooiste versie van jezelf te worden💚🍀

Beauty gaat verder dan het behandelen van de buitenkant. Ik ben een huidexpert, een gepassioneerd en ervaren specialist op het gebied van natuurlijke Anti-Aging methoden voor Huid, Haar en Lichaam! Wat aan huis begon ruim 20 jaar geleden, met enkel huidbehandelingen, is inmiddels ontwikkeld tot een prachtig beauty instituut, op een mooie locatie, een fantastisch team en een uniek lifestyle concept. Trends & Lifestyle staat bekend om haar totaalvisie, waarbij de aandacht is gericht op alle aspecten van een gezonde levensstijl, zodat je het meest optimale resultaat bereikt.

Je werkt in de salon met !QMS. Wat is zo fijn aan !QMS?

!QMS Anti-Aging is een revolutionaire behandelmethode die het mogelijk maakt om jouw huid weer op te vullen met collageen. En dat is uniek! Daar waar andere producten zich richten op de stimulering van aanmaak van collageen, vult !QMS het collageengehalte zélf aan in je huid. Hierdoor krijgt je huid zijn jeugdigheid weer terug, zonder dat we gebruik hoeven te maken van injectietechnieken. !QMS anti-aging geeft jouw huid terug wat het nodig heeft, zodat jij nog langer kunt genieten van je jeugdige uitstraling!

Met !QMS Medicosmetics anti-aging:

na 1 maand een gladdere huid

na 2 maanden verdwijnen je fijne lijntjes

na 3 maanden zijn je poriën kleiner, heb je minder rimpels en een stralende huid!

Welke behandelingen bied je aan in de salon?

Anti-aging methoden voor huid-haar en lichaam, waaronder

  • !QMS behandelingen

  • Bindweefsel massage, geeft een algehele versteviging, een frisser, uitgeruster en strakker gezicht

  • Biostimulatie techniek waarbij de ogen, de kaaklijn en hamster wangen op een natuurlijke manier strakker, gladder en egaler worden

  • Cryotherapie voor strakkere gezichtscontouren en ontgifting van het gezicht ( bij acne, eczeem ect)

  • Mesotherapie microinjecties met huideigen stoffen om het vocht tekort in de huid aan te vullen. Daardoor voelt deze minder droog, wordt voller en ziet er veel gezonder uit!

  • Vetrolletjes en cellulite verminderen

  • Persoonlijke hormoonconsulten, Het in balans houden van hormonen is van groot belang om fit, blij & gezond ouder te worden

  • Detox kuren en voedingssupplementen voor een schoner&gezonder lijf, gericht op binnenkant.

Onze ‘all-time favorite’ behandeling is de !QMS zuurstof behandeling gecombineerd met onze huidverbeterende bindweefsel technieken waarbij je huid in zelfs een behandeling, frisser, strakker en egaler wordt.

Zijn er binnen jouw team specialisaties?

De specialisaties binnen ons team zijn eigenlijk altijd gericht op huidverbetering en huidverjonging. Zoals onze manuele bindweefselmassage voor het gezicht en lichaam, acne behandelingen, haarbehandelingen tegen haaruitval.

Op welke leeftijd kun je het beste met huidverbetering beginnen?

De leeftijd waarop je het beste kunt beginnen met anti-aging is 28 jaar. Het oestrogeen hormoon is hierin van belang, om zo lang mogelijk een mooie huid te behouden en er jonger uit te blijven zien. Bij het ouder worden, neemt ons oestrogeen steeds verder af en wordt onze huid en gezicht rimpelig en houdt het ook minder vocht vast. Tevens is onderzocht dat ook onze doorbloeding verder afneemt, omdat de de hormoonspiegels in het bloed laag zijn en dit bereikt zeker niet de huidcellen die het juist zo nodig hebben. Onze oestrogeenproductie is het hoogst bij de leeftijd van 25 jaar en daalt vervolgens vanaf onze 28e tot ons 40e en daarna gaat het oestrogeen nog harder naar beneden. Dit is dus de reden dat je de ouderdom ook in je huid terug gaat zien. De huid wordt droger, minder elastisch en je krijgt rimpels.

Onze hormoonhuishouding heeft invloed op de huid, daar wil ik meer over weten.

Onze hormoonhuishouding heeft zeker invloed op onze huid. We zien natuurlijk dat hoe ouder we worden, onze huid ook veroudert, maar wat maakt het nou dat de ene vrouw van dezelfde leeftijd er veel ouder uit ziet dan een andere vrouw? Zijn dat de genen? Heeft het te maken hoe gezond iemand geleefd heeft? Of spelen onze hormonen hier ook nog een hele belangrijke rol in?

Natuurlijk speelt voeding een hele belangrijke rol, voldoende verse biologische groenten en fruit, je zaden en noten, en eet je veel gefrituurd voedsel, kant en klaar maaltijden en rook je ook nog eens dan weet je zeker dat je huid sneller veroudert. Het gebakken en gefrituurde voedsel zorgt voor glycatie in je lichaam en dit komt ook tot uiting in je huid. Glycatie vindt plaats als suikers met vetten samen komen, hierdoor ontstaan er schadelijk stoffen deze noemen we ook wel AGE. Glycatie heeft te maken met je bloedsuikerspiegel en je bloedsuikerspiegel is afhankelijk van ons hormoon insuline die er voor moet zorgen dat de bloedsuiker spiegel daalt. Suikers maken je collageen zwak en dat proces willen we nu juist vertragen!

Wat is het gevolg van veel glycatie?

• Veroudering van je weefsels

• Meer ontstekingen in je lichaam

• Huidproblemen

• Gewrichtsklachten

• Meer kans op het onstaan van kanker of andere ziektes.

Een tweede hormoon welke veel invloed heeft op onze huid is het hormoon oestrogeen. Oestrogeen is de bouwsteen van ons collageen, het stimuleert de productie van hyaluronzuur, en die zorgt ervoor dat de huid het vocht ook daadwerkelijk kan vasthouden. Maar ook om te rekken en flexibel te zijn, en zorgt ervoor dat onze huid vol, glad en zacht blijft, en dit willen we toch allemaal?

Wat je zelfs kunt zien is dat na de menopauze dus als er bijna geen productie van oestrogeen in ons lichaam meer is en zelf acne weer kan ontstaan, meer gezichtsbeharing maar ook dat je haar veel dunner wordt, dit komt omdat het hormoon testosteron de overhand neemt in dit geval. Natuurlijk is het niet alleen na de menopauze maar het hormoon oestrogeen wordt ook op jonge leeftijd al blootgesteld aan veel verstoringen.

Enkele tips voor een mooie gezonde huid en die tevens je hormonen een boost geven:

1 Vermijdt zo veel mogelijk de Xeno oestrogenen zoals in kunststoffen, in plastic flesjes maar ook in de cosmetica

2 Let op met het bereiden van je voedsel, zorg dat je voeding niet aanbakt en eet niet van de BBQ het zwarte vlees

3 Pas op met suikers, deze zorgen voor glycatie en een snellere veroudering

4 Eet voldoende biologische groenten en fruit, deze zorgen voor de juiste vitaminen en mineralen

5 Drink voldoende water op een dag gemiddeld 2,5 liter per dag

6 Slaap voldoende, je lichaam rust en regenereert en breekt je afvalstoffen af en repareert je cellen. We noemen het niet voor niets je schoonheidsslaapje

7 Zorg voor voldoende beweging het liefst in de buitenlucht, goed voor je huid maar ook voor je lichaam.

8 Veel lachen, je maakt gelukstofjes aan en hoe lekkerder jij in je vel zit hoe meer je straalt

9 Roken is echt zo schadelijk voor je huid, je wordt grauw oud en rimpelig dus niet doen.

10 Alcohol en koffie met mate, het verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën.

11 Gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten en cosmetica die natuurlijk zijn en op jouw huid zijn afgestemd

Ik heb de bindweefselmassage ervaren en zag direct het resultaat. Kun je hier wat meer over vertellen?

De bindweefselmassage is favoriet onder de klanten van T&L. Bindweefselmassage brengt je huid tot leven. Wat cement is voor een huis, is bindweefsel voor je huid! Bindweefsel verbindt en ondersteunt in je hele lichaam je organen, gewrichten en spieren. Daarnaast beschermt het tegen infecties, reguleert het je warmtehuishouding en zorgt het voor het transport van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen. Goed zorgen voor je bindweefsel is dus goed zorgen voor je gehele lichaam en met name je huid!

Tijdens een bindweefselmassage wordt door middel van een speciale techniek het bindweefsel tussen de spieren en de opperhuid gemasseerd. Hierdoor raakt je huid beter doorbloed en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Ook worden verklevingen in de huid weggemasseerd waardoor de huid weer soepel wordt en rimpels vervagen. Je huid komt weer tot leven!

DE 5 VOORDELEN VAN DE BINDWEEFSELMASSAGE:

Zorgt voor een stevige en gladde huid

Vervaagt littekens

Geeft de huid een egale teint

Heft verklevingen in de huid op

Vermindert spanning in het gezicht

Heb je tips voor vrouwen die te maken krijgen met de overgang? Heeft dit gevolgen voor de huid? En wat is eraan te doen?

Nadat je als vrouw in de overgang terecht bent gekomen maakt de huid geen collageen type 1 meer aan. Je kunt dan alleen nog maar collageen toevoegen aan de huid. Wees er dus op tijd bij. 17-Beta-oestradiol is een van de meest bepalende hormonen in het vrouwelijk en wat minder in het mannelijk leven. De afname ervan (samen met de progesteron) tussen 40 en 50-jarige leeftijd kan bij de vrouw makkelijk een periode inluiden waardoor je chronische klachten met als gevolg 'uiterlijke' veroudering kunt krijgen

Enkele uiterlijke voorbeelden daarvan zijn:

Verslapping van de huid door collageen afbraak

Grovere poriën

Couperose

Vale huid

Ontstaan van diepere rimpels

Zuurstof tekorten in de huid

Ook kun je dan o.a. te maken krijgen met:

Toename lichaamsgewicht

Slaapproblemen

Opvliegers/nacht zweten

Urine weg infectie's

Gewrichten en spieren problemen

Bot ontkalking

Insuline resistentie

Je kan zeggen dat 17-beta-oestradiol een van de belangrijkste groeifactoren van het vrouwelijk en mannelijk lichaam is.

Welke tip wil je met ons delen als de ultieme tip voor de huid?

Als ik één gezondheidstip zou geven..
Luister naar de signalen die je lichaam afgeeft. (+ haal adem, denk positief, beweeg, drink voldoende water, eet onbewerkte voeding EN vertrouw je huid alleen toe aan een goede en ervaren beauty professional!)

Als bonus....gootmoeders gezondheidstip:
 Een shot appelazijn voor de maaltijd tegen ontstekingsreacties, tegen de opbouw van lichaamsvet, én voor een mooie huid.

Hoe zorg jij dat je in balans blijft met je drukke bezigheden?

Mijn team en ik gaan voor puur natuur, zonder chirurgie of fillers. En ja, we leven zelf ook zo gezond mogelijk en dat is met een drukke agenda zeker niet altijd makkelijk... Het is een kwestie van willen en discipline. Ik eet gezond, ben bewust van mijn leefstijl en sport regelmatig. Natuurlijk mooi zijn heb je zelf in de hand.

Kitty, wat doe jij om tot rust te komen? Wat is bijvoorbeeld jouw favoriete stedentrip?

Mijn favoriete stedentrip is (tot nu toe) Rome. We zijn net terug uit Rome is net een openluchtmuseum, heeft prachtige parken, het eten is verrukkelijk en natuurlijk niet te vergeten de heerlijke wijntjes.

En als je op vakantie gaat, wat neem je dan mee?

Allereerst mijn 2 favoriete mannen, Arjen en Tijn! Samen met hen genieten is (bijna altijd😉) een feestje. Daarnaast absoluut m’n !QMS verzorgingsproducten en PUUR NATUUR.

Wil je een succes verhaal met ons delen van één van jouw klanten?

De oprechte interesse, dat maakt Trends&Lifestyle zo bijzonder, volgens Mirjam (47):

‘Moet jij ook niet een keer naar Trends&Lifestyle?’, vroeg mijn zus een tijdje geleden. Mijn zus heeft altijd al een mooie huid gehad. Maar sinds ze bij Trends&Lifestyle onder behandeling is en !QMS producten gebruikt, ziet haar huid er helemaal prachtig uit! En mijn huid, tja... Ik vond het wel een keer tijd worden om daar wat mee te doen. Ik zag er ouder uit dan ik me voelde en dat klopte niet voor mij.’

LAAT IK DAT !QMS MAAR EENS PROBEREN

‘Als het me niet het resultaat oplevert dat ik verwacht, dan stop ik er weer mee. Na drie maanden zag ik echt al verbetering; de lijntjes rondom mijn ogen zijn weg, de lijntjes op mijn voorhoofd zijn een stuk minder en mijn huid heeft een egale glans. Andere mensen zien dat ook. Heel vaak hoor ik: ‘Wat zie jij er goed uit!’ Ze weten dan niet precies wat er is veranderd, maar dát er iets anders aan me is, is duidelijk.’

‘En soms levert dat komische (en op het moment zelf gênante) situaties op. Op een verjaardag tetterde mijn schoonmoeder door de hele kamer: ‘Heb je je konen op laten spuiten?’ Toen dacht ik even eh... serieus? Maar gelukkig kon ik er al gauw om lachen. Ik vatte het op als een compliment. De behandelingen bij Trends&Lifestyle in combinatie met de !QMS producten werken zo goed, het valt gewoon op!’

Producten van !QMS zijn heerlijk. Maar waar ik echt blij mee ben is het voedingssupplement met collageen, Intravital, van !QMS. Ik heb een enorme bos haar, alleen eens per jaar heb ik last van erge haaruitval. Ik heb dan zelfs kale plekken op mijn hoofd. Voor anderen is dit niet zichtbaar, maar ik vind het ver- velend. Sinds ik Intravital gebruik heb ik daar geen last meer van.’

JE KUNT JE VRAAG OOK APPEN

‘Ik heb een keer een vervelende schrale plek gehad op mijn wang. Dus appte ik Kitty of ze me daarmee kon helpen. Ik kreeg direct antwoord; ze gingen het voor me regelen, ik kon diezelfde week nog terecht. En inderdaad, mijn huid- probleem werd opgelost. Voor mij is dit klantvriendelijkheid ten top!

Wat ik heel prettig vind, is dat ze bij Trends&Lifestyle altijd oprecht geïnteresseerd in je zijn. Ze kennen je, ze weten wat er bij je speelt en vragen ook altijd of je tevreden bent met de vorderingen van je huid. Zo vertelde ik laatst dat ik nog niet helemaal blij was met de huid rondom mijn lippen. ‘Nou, dan gaan we daaraan werken’, was het antwoord van Kitty. Ook staat het hele team voor 100% achter hun product, ze zijn eerlijk en zeggen ook als iets voor jouw huid niet werkt. Geen com- mercieel geneuzel, hier krijg je eerlijk en deskundig advies. Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende behandeling!

Kitty, hartelijk dank voor dit interview.

 

 

 

 

 

 

Wil je graag kennismaken met Kitty en haar team? Met de volgende linkjes kun je Kitty en haar team bereiken:  Facebooken Instagramklik hier voor de website.

 

Vorige
Vorige

Interview Colinda Timmers | Colinda Timmers InteriorDesign

Volgende
Volgende

Interview met Joyce Aarsman | Nouvelle