Mandy Vogel

Juni 2021 ontmoette ik Mandy voor het eerst tijdens een fotoshoot bij haar in de salon. Inmiddels is ze verhuisd met haar salon naar het centrum van IJmuiden. Ze haar studie tot huidtherapeute afgerond en vanaf 1 juni kun je ook bij haar terecht voor laserbehandelingen. Met de laser behandelt Mandy o.a. couperose, rosacea, oppervlakkige zonneschade, moedervlekjes, steekwratjes e.d.

Bij Perfect Skin Institute kun je terecht voor huidproblemen, huidverbetering en anti-ging. Ik mocht Mandy een aantal vragen stellen.

Bindweefselmassage (fotografie LightCatch Miranda Koevoets)

Werk je al lang als schoonheidsspecialiste? Wat is jouw specialisatie?

Ik heb ik 2016 mijn diploma behaald en al die tijd werkzaam geweest in verschillende salons en cosmetische klinieken. Mijn specialisatie is acne, het verbeteren van huidproblemen. 

Wat is je drijfveer?

Ik gun iedereen een huid zonder problemen omdat ik weet hoe vervelend het kan zijn.

Waar ben je het meeste trots op?

Ik ben het meest trots op dat ik de mogelijkheid heb gehad om van een praktijk aan huis, naar een pand te gaan. En dat terwijl Covid-19 toch sporen heeft achter gelaten en ik ook nog een full-time opleiding (huidtherapie) aan het doen ben. 

Welke huidproblemen kom je veel tegen?

Vooral huiden die compleet uit balans zijn. Acne, roodheden, rosacea, hyperpigmentatie (allerlei soorten), acne littekens en een extreem droge huid. Dit zijn bij mij in de praktijk de meeste huidproblemen die ik tegen kom.

Welke behandeling is het meest gekozen in jouw salon?

Mijn behandelaanbod is heel divers. Ik kijk ook per behandeling wat er nodig is voor de huid en hoe de conditie op dat moment is. Elke huid is anders waardoor elke behandeling anders is. De meeste behandelingen die ik doe zijn de resurfacings van pH Formula, microneedling en zuurstof behandelingen met Oxyjet deluxe. 

Wat is het belang van verzorgingsproducten thuis?

Cliënten verzorgen hun huid 2x per dag. Ze komen bij mij maar 1x per 4 weken. 70% gebeurt dus thuis waardoor huidverbetering zonder thuisproducten nauwelijks tot geen resultaat gaat geven. Thuisverzorging bereid de huid ook goed voor op intensieve behandelingen, verhoogd de huidweerstand en maakt de kans op complicaties kleiner. 

Kom je in jouw salon veel zonneschade tegen? Hoe voorkom je zonneschade?

JA! Bijna iedereen die ik in de Observ520X zet heeft al zonneschade, zichtbaar en onzichtbaar. Een goede SPF is daarvoor heel belangrijk. Dagelijks, ook in de winter met regen en sneeuw. In de winter is een factor 30 in principe voldoende maar in de zomer moet het wel echt factor 50 zijn en regelmatig smeren. 

Hoe kies een merk waarmee je gaat samenwerken?

Er zijn een aantal dingen waar ik rekening mee hou bij het kiezen van een merk: natuurlijk de resultaten, ingrediënten, kosten, hoe uitgebreid is de basis en hoe kan er uitgebreid worden, het contact met de leverancier, waar komen de producten vandaan en sluit het aan bij wat mijn cliënten willen en past het bij mijn visie. 

Wat is het voordeel voor de huid bij het gebruik van hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen?

Met gebruik van producten komen we maar tot een bepaalde diepte in de huid. Soms is dat niet genoeg en heeft de huid ook verbetering nodig van binnenuit. Onze huid is een orgaan maar geen vitaal orgaan waardoor voedingsstoffen eerst naar de vitale organen gaat. Om deze reden blijft er weinig over voor de huid waardoor aanvulling zeer gewenst kan zijn. 

Meer weten?

Volg Mandy dan op Instagram of mail haar: mandy@perfectskininstitute.com website: www.perfectskininstitute.com

Huidanalyse (Lightcatchfotografie)
Vorige
Vorige

In gesprek met Maartje Cameron

Volgende
Volgende

In gesprek met Charlotte Somers | Nxt Level Salon